اینترنت صنعتی اشیا

Industrial Internet of Things


گردآورنده: مهسا عرب احمدی

اینترنت صنعتی اشیا (Industrial Internet of Things)، یا IIoT، استفاده از اینترنت اشیا در فناوری ها برای افزایش تولید و فرایندهای صنعتی است. . IIoT در حال تغییر صنعت است و شرکت های صنعتی روز به روز تغییر می کنند.

IIoT شامل یادگیری ماشین و فناوری های داده بزرگ (Big Data ) می شود تا اطلاعات سنسور، ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) و فن آوری های اتوماسیون که در سال های مختلف در محیط های صنعتی وجود دارد، استفاده شود.

چرا IIOT؟ 

فلسفه پیشگام بودن IIoT این است که ماشین های هوشمند بهتر از انسان ها هستند که با دقت و به طور پیوسته اطلاعات مربوط به زمان واقعی را به دست می گیرند. این داده ها شرکت ها را قادر می سازد تا زودتر از زمان ناکارآمدی و مشکلات خود صرفه جویی کنند، صرفه جویی در وقت و پول و حمایت از تلاش های اطلاعاتی کسب و کار.

در خصوص تولید، IIoT دارای پتانسیل بسیار بالایی برای کنترل کیفیت، شیوه های پایدار و سبز، ردیابی زنجیره تامین و بهره وری کل زنجیره تامین است.

IIOTچگونه کار می کند؟

IIoT یک شبکه از دستگاه های متصل از طریق فن آوری های ارتباطات است تا سیستم هایی را ایجاد کنند که اطلاعات را نظارت، جمع آوری، تبادل و تجزیه و تحلیل، ارائه دیدگاه های ارزشمندی که شرکت های صنعتی را قادر می سازد سریعتر تصمیم های کسب و کار هوشمندانه را اتخاذ کنند.

یک سیستم صنعتی IoT شامل:

  1. دارایی های هوشمند - به عنوان مثال، برنامه های کاربردی، کنترل کننده ها، سنسورها و اجزای امنیتی - می توانند اطلاعات خود را درک کنند، ارتباط برقرار کرده و ذخیره کنند.
  2. زیرساخت ارتباطات داده، مانند ابر.
  3. تجزیه و تحلیل و برنامه های کاربردی که اطلاعات کسب و کار را از داده های خام و مردم تولید می کند.

دستگاه های لبه و دارایی های هوشمند به طور مستقیم به زیرساخت های ارتباطات داده انتقال داده می شوند، جایی که به عنوان مثال به اطلاعات قابل اجرا در مورد چگونگی عملکرد دستگاه خاصی تبدیل می شود. سپس این اطلاعات می تواند برای نگهداری پیش بینی شده و همچنین بهینه سازی فرایندهای تجاری مورد استفاده قرار گیرند.

اینترنت صنعتی اشیا

 

مزایا اینترنت صنعتی اشیا

یکی از مهمترین مزایا اینترنت صنعتی اشیا این است که اینترنت صنعتی اشیایی را برای کسب و کار فراهم می کند که نگهداری در رابطه با آنها پیش بینی شده است. این شامل سازمان هایی است که از داده های زمان واقعی تولید شده از سیستم های IIoT برای پیش بینی نقص در ماشین آلات استفاده می کنند.

به عنوان مثال قبل از اینکه برای آنها اتفاقی رخ دهد، شرکت ها را قادر می سازد تا قبل از اینکه بخشی از ماشین شکست و یا  کاهش می یابد، اقدام به حل این مسائل شود.

یکی دیگر از مزایای رایج  این است که خدمات زمینه بهبود یافته است. فن آوری های IIoT به تکنسین های خدماتی کمک می کند تا مسائل بالقوه در تجهیزات مشتری را قبل از اینکه مسائل مهم را شناسایی کنند، و تکنسین را قادر می سازند مشکلات را پیش از آنکه مشتریان خود را ناراحت کنند حل کنند.

ردیابی دارایی یکی دیگر از تجارب IIoT است. تهیه کنندگان، تولید کنندگان و مشتریان می توانند از سیستم های مدیریت دارایی برای ردیابی مکان، وضعیت محصولات در سراسر زنجیره تامین استفاده کنند.

این سیستم هشدارهای فوری را برای ذینفعان ارسال خواهد کرد در صورتی که کالاها آسیب دیده یا در معرض آسیب قرار بگیرند به آنها فرصتی برای اقدام فوری یا پیشگیرانه برای بهبود وضعیت می دهد.

IIoT همچنین رضایت مشتری را افزایش می دهد. هنگامی که محصولات به اینترنت از اشیا متصل می شوند، تولید کننده می تواند اطلاعاتی را در مورد چگونگی استفاده از محصولات خود از مشتریان، تولیدکنندگان و طراحان محصول برای تطبیق دستگاه های آینده IoT و ساختن نقشه های مشتری محور محصول ترتیب و تجزیه و تحلیل کند.

IIoT همچنین مدیریت امکانات را بهبود می بخشد. به عنوان تجهیزات تولیدی حساس به پوشیدن و پاره شدن، و نیز شرایط خاص در یک کارخانه، سنسورها می توانند لرزش، دما و سایر عوامل را کنترل کنند که ممکن است منجر به شرایط کاری کمتر از مطلوب شود.

IIoT در مقابل IoT

گرچه اینترنت اشیا و اینترنت صنعتی اشیا از فن آوری های رایج استفاده می کنند،مانند سیستم عامل های ابر، سنسورها، اتصال، ارتباطات ماشین و ماشین و تجزیه و تحلیل داده ها، آنها برای اهداف مختلف استفاده می شود.

برنامه های IoT دستگاه ها زیادی را در مناطق مختلف یه یکدیگر وصل میکند، از جمله کشاورزی، مراقبت های بهداشتی، سازمانی، مصرف کننده و خدمات آب و برق، و همچنین دولت و شهرهای مختلف. دستگاه های IoT شامل دستگاه های هوشمند، گروه های آمادگی جسمانی و برنامه های کاربردی دیگر هستند که به طور کلی شرایط اضطراری را ایجاد نمی کنند، اگر چیزی نابود شود.

از سوی دیگر، برنامه های کاربردی اینترنت اشیا ،دستگاه ها را در صنایع مانند نفت و گاز، آب و برق و تولید، متصل می کند. خرابی های سیستم و خرابی در راه اندازی اینترنت صنعتی اشیا می تواند منجر به موقعیت های خطرناک و حتی شرایط تهدید کننده زندگی شود. برنامه های کاربردی IIoT نیز بیشتر به بهبود بهره وری و بهبود سلامت یا ایمنی در مقایسه با ماهیت کاربر محور برنامه های کاربردی IOT بیشتر توجه دارند.

مثال ها و برنامه ها

در دنیای واقعی اینترنت صنعتی اشیا، ربات های هوشمند را توسعه داد، ABB یک شرکت قدرت و رباتیک، با استفاده از سنسورهای متصل به منظور نظارت بر نیازهای تعمیر و نگهداری ربات های خود برای تعمیر سریع قبل از خرابی قطعات استفاده می کند.

به همین ترتیب، سازنده تجاری هواپیمایی ایرباس، آنچه را که "کارخانه آینده" نامیده است، آغاز کرده است. این ابتکار تولید دیجیتال برای تسهیل عملیات و افزایش تولید است. ایرباس سنسورها را به ماشینها و ابزارها در طبقه کارگر متصل کرده و کارکنان با تکنولوژی پوشیدنی، مانند عینک هوشمند صنعتی، با هدف کاهش خطاها و افزایش ایمنی در محل کار، تجهیز کرده است.

یکی دیگر از تولید کننده های روباتیک، Fanuc، از سنسورهای خود در رباتیک ، همراه با تجزیه و تحلیل داده های مبتنی بر ابر، برای پیش بینی شکست اجباری اجزای در روبات های خود استفاده می کند. این کار به مدیران کارخانه اجازه می دهد برنامه های تعمیر و نگهداری را در زمان مناسب، کاهش هزینه ها و جلوگیری از خرابی های بالقوه را پیاده سازی کنند.

Magna Steyr، تولید کننده خودرو اتریش، استفاده از IIoT را برای ردیابی دارایی هایش، از جمله ابزار و وسایل نقلیه، و نیز به صورت خودکار سفارشات بیشتر را در صورت لزوم مرتب می کند. این شرکت همچنین آزمایش "بسته بندی هوشمند" را انجام می دهد که با استفاده از بلوتوث برای ردیابی اجزای موجود در انبارهای خود افزایش می یابد.

 


مطالب مرتبط


منابع