سیستم حمل و نقل هوشمند

Intelligent Transportation System


گردآورنده: بهاره مسعودی

به استفاده از فناوری های سنجش، تحلیل، کنترل و ارتباطات در حمل و نقل زمینی به منظور بهبود ایمنی، تحرک و کارایی سیستم حمل و نقل هوشمند ((Intelligent Transportation System (ITS) گفته می شود. به طورکلی ITS شامل طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی است که شامل پردازش و به اشتراک گذاری اطلاعات برای کاهش تراکم، بهبود مدیریت ترافیک، به حداقل رساندن تاثیر محیط زیست و افزایش مزایای حمل و نقل برای کاربران تجاری و عمومی است. سیستم حمل و نقل هوشمند تأثیر قابل توجهی در حمل و نقل و برنامه های کاربردی مانند جمع آوری عوارض الکترونیکی، رمپ متر، دوربین های ترافیک، هماهنگی سیگنال ترافیک، اولویت سیگنال ترانزیت و سیستم های اطلاعات مسافرتی دارد.

سیستم های حمل و نقل هوشمند، به عنوان ستون فقرات دیجیتال یک سازمان خدمات حمل و نقل، خروجی های پویایی را در راستای بهبود خدمات تولید می کنند. اجرای دقیق اجزای ITS می تواند بر اساس برنامه کاربردی متفاوت باشد، ممکن است شامل سنسورهای خودرو، نقشه برداری GPS بر روی صفحه نمایش و سایر سخت افزارها  باشد. با استفاده از یک راه حل موثر در مدیریت سیستم حمل و نقل، آژانس های حمل و نقل با استفاده از اطلاعات دقیق و لحظه ای که در دسترس مدیران قرار دارد می توانند:

  • عملیات خود را بهینه سازند
  • عامل های خرابی را شناسایی کنند
  • باعث افزایش بهره وری در زمینه اعزام مسافر، محصول و ... گردند
  • خدمات به مشتریان را افزایش دهند

با تعبیه کردن یک جدول داده در داشبورد وسایل نقلیه، رانندگان و مدیران به طور یکسان می توانند از ردیابی موقعیت مکانی دقیق رانندگان دیگر مطلع گردند. همچنین می توانند با تجزیه و تحلیل داده هایی که در اختیار دارند رفتار راننده ها را نیز مورد بررسی قرار دهند.

 

راه اندازی سیستم

سیستم های حمل و نقل هوشمند را می توان از راه های مختلف راه اندازی کرد. برخی از ویژگی های دوربین که اطلاعات متنوع در مورد سیستم های اساسی را می گیرد، از آن برای مدیریت ترافیک یا ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند. برخی دیگر از فناوری های موج رادیویی و  RFID برای انتقال سیگنال در مناطق جغرافیایی استفاده می کنند. این سیستم ها همچنین می توانند اهداف مختلفی داشته باشند بعضی از آنها به چگونگی هدایت حجم ترافیک نگاه می کنند، دیگری ممکن است در مورد چگونگی بهبود اجرای قوانین ترافیکی، چگونگی کاهش انتشار کربن، افزایش بهره وری برای وسایل نقلیه یا ناوگان های شخصی متمرکز باشند. همچنین برخی از جنبه های سیستم حمل و نقل هوشمند می توانند به اهداف تجاری مانند حمل سریع تر، عملیات ناوگان کارآمد و شغل های امن تر در صنایع حمل و نقل اعمال شود.

 

مزایا

سیستم های حمل و نقل هوشمند (ITS) انواع مختلف آیوتی و ارتباطات را برای ایجاد شبکه ای از سیستم هایی که به مدیریت ترافیک، حفاظت از جاده ها و موارد دیگر کمک می کنند، ترکیب می کنند. این سیستم های پیشرفته می تواند به چندین روش به بهبود حمل و نقل کمک کند:

  • بهبود ایمنی ترافیک: سرعت غیر مجاز، شرایط آب و هوایی خطرناک و ترافیک سنگین می تواند منجر به بروز حوادث شوند. کنترل ترافیک ITS از بروز حوادث ناگهانی و ترافک های جاده ای جلوگیری می کند.
  • کاهش آسیب های زیربنایی:  وسایل نقلیه سنگین می توانند فشار زیادی را در شبکه جاده ای ایجاد کنند، مخصوصا زمانی که تعداد آنها بیش از حد می باشد. شناسایی این امر باعث کاهش آسیب های وارده به جاده ها و همچنین باعث کاهش هزینه های تعمیر می شود.
  • کنترل ترافیک: سیستم های کنترل ترافیکی موجود بر روی کاهش ترافیک متمرکز می شوند. سیستم حمل هوشمند الگوریتم های چراغ های راهنمایی را بر حسب شرایط جاده ای تغییر می دهند.
  • مدیریت پارکینگ: پارکینگ غیرقانونی به خیابانهای شلوغ و خطرناک شهر کمک می کند و مشکلات را برای رانندگان معلول، وسایل نقلیه شهری و دیگران که نیاز به دسترسی به فضاهای پارکینگ رزرو شده دارند، ایجاد می کند که با استفاده از این سیستم هوشمند می توان از این مشکل جلوگیری کرد.
  • جمع آوری داده های ترافیکی: برنامه ریزی مناسب ترافیک بدون اطلاعات دقیق در مورد الگوهای ترافیکی امری غیر ممکن است. سنسورهای ترافیکی موجود می توانند در مورد اینکه چند خودرو از یک جاده یا تقاطع خاص استفاده می کنند یاد بگیرند، اما سیستم های حمل و نقل هوشمند می توانند خیلی بیشتر به ما اطلاعات دهند، درواقع راه جدیدی برای فکر کردن در مورد مدیریت ترافیک و مدیریت جاده را فراهم می سازند.

از مزایای اصلی بهبود ایمنی ITS می توان به در دسترس بودن اطلاعات و تجزیه و تحلیل بلادرنگ مسافران، شرکت ها و سازمان های حمل و نقل اشاره کرد.

 

 

حمل و نقل هوشمند

 

 

سیستم حمل و نقل هوشمند در صورتی که با آیوتی ادغام شود، سودمند خواهد بود. در برنامه های آینده شهری، آیوتی نقش مهمی را در مورد عملکرد عادی ITS بازی خواهد کرد. برنامه های مختلف آیوتی در سیستم ITS شامل سیستم شناسایی سرقت وسایل نقلیه، برنامه ریزی وسایل نقلیه، اولویت بندی، سیستم جمع آوری عوارض بدون توقف، نظارت بر نقض ترافیک و غیره است. در آینده، ما می توانیم ارتباط بین اتومبیل ها و مردم، و سپس بین جاده ها و وسایل نقلیه را به عنوان یک سیستم بزرگ برای حل و فصل بسیاری از مسائل ترافیک، آلودگی هوا و ارائه حمل و نقل ایمن را با استفاده از فناوری های آیوتی تصور کنیم.

 


مطالب مرتبط


منابع