اینترنت اشیاء

Internet Of Thing


گردآورنده: بهاره مسعودی

اینترنت اشیاء (IoT) سیستمی است از دستگاه های محاسباتی، ماشین های مکانیکی و دیجیتالی، اشیاء، حیوانات و انسان که هر یک شناسه (UID) منحصر به فرد خود را دارند و بدون نیاز به تعامل انسان به انسان و یا انسان با کامپیوتر قادر به انتقال داده در سراسر شبکه هستند. اشیاء در IOT می تواند:

  • یک انسان باشد که درون قلبش دستگاهی تعبیه شده و فعل و انفعالات آن را مانیتور می کند.
  • یک حیوانی در مزرعه باشد که یک فرستنده بیوشیمی درون بدنش جاگذاری شده است.
  • یک دستگاه اتومبیل باشد که مجهز به سنسور هشدار است و کم شدن فشار باد تایر و یا هر اتفاق دیگر را گزارش می دهد.

به عبارت دیگر هر چیز طبیعی و یا دست ساز انسان که قابلیت گرفتن IP را داشته باشد و همچنین بتواند داده را در سراسر شبکه منتقل کند زیرگروه IOT قرار دارد.

سازمان ها در صنایع مختلف به منظور افزایش بهره وری، ارائه خدمات بهتر به مشتریان، افزایش ارزش کسب و کار و بهبود در عمل تصمیم گیری به صورت فزاینده ای از IOT استفاده می کنند.

 

تاریخچه اینترنت اشیاء

نخستین بار کوین اشتون، یکی از بنیان گذاران Auto-ID در MIT، در سخنرانی خود در سال 1999 درباره اینترنت اشیاء سخن گفت. IOT شامل ارتباط نزدیکی ما بین اینترنت، فناوری های بی سیم، سیستم های میکرو الکترومکانیکی (MEMS) و میکرو سرویس ها می باشد. همگرایی موجود در تکنولوژی عملیاتی و فناوری اطلاعات (IT) به ما در تجزیه تحلیل و درک بیشتر داده ها کمک می کند.

IOT  ارتباطات ماشین به ماشین (M2M Communication) را نیز شامل می شود. ماشین ها در این ارتباط قادر هستند از طریق شبکه به یکدیگر ارتباط برقرار کنند بدون آن که نیازی به انسان داشته باشند. همچنین دستگا های موجود در این ارتباط برای پردازش و دخیره داده و اطلاعات خود به ابر متصل هستند.

از سوی دیگر IOT شامل میلیون ها سنسور هوشمند است که انسان ها، سیستم ها و سایر اشیاء را به یکدیگر متصل می کنند و تبادل اطلاعات مابین آن ها را امکان پذیر می سازد. اینترنت اشیاء گسترش طبیعی از کنترل نظارتی و  اکتساب داده ها (SCADA) است. با استفاده از برنامه های کاربردی و برنامه نویسی می تواند داده ها را به صورت Real Time جمع آوری کند و از راه دور شرایط و دستگاه ها را کنترل نماید. سیستم های SCADA شامل تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری هستند. بخش سخت افزار آن داده ها را جمع آوری می کند و بخش نرم افزاری آن پردازش های لازم را بر روی آن ها اعمال می کند.

 

چگونگی کار در اینترنت اشیاء

محیط IOT شامل دستگاه هایی است که توسط وب فعال شده اند و به وسیله پردازنده ها و سنسور های تعبیه شده درونشان اطلاعات به دست آمده از محیط اطراف و کاربران را جمع آوری کرده و به تجزیه و تحلیل آن می پردازند. در همین راستا دستگاه های IOT از ابر و پردازش ابری نیز بسیار استفاده می کنند. اگرچه افراد می توانند با دستگاه ها ارتباط داشته باشند اما دستگاه ها اکثریت کارها را بدون دخالت انسان انجام می دهند.

 

 

کار در اینترنت اشیاء

 

 

مزایا اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء مزایایی به سازمان ها ارائه می دهد و آن ها را قادر می سازد:

  • فرایندهای کلی کسب و کار خود را نظارت کنند.
  • بهبود تجربه
  • صرفه جویی در وقت و پول
  • افزایش بهره وری کارکنان
  • ادغام و سازگاری مدل های تجاری
  • تصمیمات کسب و کار را بهتر اتخاذ کنند
  • کسب درآمد بیشتر

 

مزایا اینترنت اشیاء

 


مطالب مرتبط


منابع