واقعیت افزوده

Augmented Reality


گردآورنده: سپیده سلاسل

واقعیت افزوده یا Augmented Reality یک پوشش گرافیکی کامپیوتری بر روی دنیای واقعی است که در واقع عناصری را که توسط کامپیوتر ساخته شده است را به آن اضافه می‌کند، از این رو یک پل ارتباطی بین دنیای واقعی و مجازی می‌باشد.

تفاوت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

در واقعیت مجازی(VR) هر فرد به صورت مجازی وارد دنیای دیگری خواهد شد که خود را در آن احساس می کند. اما در AR هر فرد محیط پیرامون خود (دنیای واقعی) را مشاهده می کند و تصاویر، صدا ها، متن به آن اضافه می گردد. در واقع شاهد دنیای واقعی با افزوده شدن عناصر نامبرده می باشد.

تاریخچه واقعیت مجازی

واقعیت افزوده اولین بار در سال 1990 توسط توماس کادل، یکی از پژوهشگران کمپانی هواپیماسازی بوئینگ مطرح شد.  عناصر در این موضوع به صورت بلادرنگ با محیط واقعی یکپارچه می‌شوند به طور مثال می‌توان اطلاعات حیطه پیرامون کاربر را به صورت تعاملی و دیجیتالی به او نشان داد.

اجزا یک واقعیت افزوده

  • تولید کننده صحنه
  • سیستم ردیابی
  • نمایشگر

كاربرد ها

  • پزشکی
  • سرگرمی
  • آموزش نظامی
  • طراحی مهندسی
  • رباتیک

نمونه هایی از کاربرد AR

در سال 2013 شرکت گوگل، عینک خود را معرفی کرد که می توانست از طریق یک پروژکتور کوچک بر روی صفحه نمایش تصاویر و فیلم ها را به نمایش در می آورد،همچنین قادر به پخش صدا و  پاسخ دهی به فرمان های صوتی بود. اما گوگل در پایان دسامبر 2015 عینک خود را از عرصه رقابت حذف کرد. و به این پروژه خاتمه بخشید.

نمونه ای دیگر از کاربرد ،Pokémon Go یک بازی واقعیت افزوده (AR) است که  برای دستگاه های iOS و اندروید منتشر شده است .شیوه این بازی بدین شکل است که با استفاده از GPS دستگاه تلفن همراه برای پیدا کردن، گرفتن، نبرد و آموزش مجازی موجودات، به نام Pokémon، که به نظر می رسد در دنیای واقعی موجود هستند، می باشد. این بازی رایگان است و این اولین بازی تلفن همراه در سری بازی های ویدئویی Pokémon Media است.

 

Augmented reality

انواع AR

  •  مبتنی بر نشانگر (به آن تشخیص عکس گفته می‌شود)
  •  بدون نشانگر (به آن مکان محور گفته می‌شود)
  •  مبتنی بر تصویر (با تاباندن نور مصنوعی بر روی سطوح واقعی کار می‌کند)
  •  مبتنی بر جایگذاری (در یک محیط یک عنصر جدید جایگذاری شود)

آینده AR

پلتفرم های جدید AR پلتفرم هایی می باشند که بسیار در امر پیشرفت این تکنولوژی موثر بوده و آینده این تکنولوژی را رقم می زنند و به شرح زیر می باشند :

دستگاه های هوشمند، تلفن های هوشمند، عینک هوشمند ، ساعت هوشمند ، گجت های پوشیدنی هوشمند IOt ، و ...

 

چرا به موضوع AR بازگشتیم؟

تکنولوژی AR  دارای تاریخچه ای قدیمی می باشد اما سوال اصلی که مطرح می گردد این خواهد بود که چرا به موضوع AR  بازگشت شده و بیش از پیش این تکنولوژی مورد بحث قرار گرفته است دلایل مختلفی را می توان در این خصوص بیان نمود برای مثال می توان به موضوعاتی از قبیل بالاتر رفتن رزولوشن دوربین ها به خصوص دوربین های گوشی های هوشمند و یا افزایش قدرت پردازشگر هایCPU ,GPU  و یا افزایش تکنولوژی های پایگاه داده ها و یا تکنولوژی های ارتباطی اشاره نمود که همگی سبب ساز تحول در دنیای AR می باشند.

 

جایگاه IOT در AR

واقعیت افزوده تغییر چشم انداز برای تلاش های آینده و توسعه دهندگان راه حل های IoT است. به جای برنامه های کاربردی محدود، یک ابزار قدرتمند AR می تواند یک تجربه کاربری جدید و پویا را ایجاد کند. با تلفیق AR با طرح IoT، تلاش های آینده می توانند در خدمات، تجارب مشتریان، عملیات و تولید نتایج به مراتب بهتر عمل کنند. با این حال، توسعه دهندگان و تلاش های نوآورانه به دنبال راه حل هایی برای بهبود قابلیت اداره، پیاده سازی تجربه بسیار محرمانه از کاربر و اطلاعات محرمانه تر از دستگاه های هوشمند متصل است.


مطالب مرتبط


منابع