فناوری اطلاعات و ارتباطات

ICT


گردآورنده: بهاره مسعودی

ICT، یا به عبارتی فناوری اطلاعات و ارتباطات ، زیرساخت ها و اجزایی است که رایانه های مدرن را توانمند می سازد. منظور از این اصطلاح  تمام دستگاه ها، اجزای شبکه، برنامه ها و سیستم هایی است که به طور همگانی به افراد و سازمان ها اجازه می دهند ، در جهان دیجیتال با یکدیگر تعامل داشته باشند.

به بیان دیگر فن آوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به تمام فن آوری های مورد استفاده برای ارتباط با مخابرات، رسانه های پخش، سیستم های مدیریت ساختمان هوشمند، سیستم های پردازش و انتقال صوتی و تصویری و توابع کنترل و نظارت بر شبکه اشاره دارد.

 

اجزای تشکیل دهندهICT

اجزای فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل هر دو فضای فعال اینترنت و همچنین یک تلفن همراه که توسط شبکه های بی سیم ساخته می شود ، می باشد . این فناوری همچنین شامل تکنولوژی های قدیمی مانند تلفن های ثابت، پخش رادیو و تلویزیون است که همه آنها امروز به همراه قطعات پیشرفته ICT مانند هوش مصنوعی و رباتیک به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

ICT گاهی به صورت مترادف با فناوری اطلاعات استفاده می شود، با این حال به طور کلی از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای نشان دادن لیست گسترده تر و جامع تر از همه اجزای مربوط به کامپیوتر و فناوری های دیجیتال IT استفاده می شود.

لیست اجزاء ICT جامع و همچنان در حال رشد است. برخی از اجزای سازنده مانند کامپیوترها و تلفن ها از دهه های گذشته وجود داشته اند ؛ دیگر اجزا ، مانند تلفن های هوشمند، تلویزیون های دیجیتال و ربات ها، از اجزای جدیدتر محسوب می شوند.

 

 

فناوری اطلاعات و ارتباطات

 

 

تاثیرات اجتماعی و اقتصادی ICT

ICT برای تعاملات اقتصادی، اجتماعی و بین فردی به کار گرفته می شود و چگونگی ارتباطات افراد و نحوه زندگی آن ها را نیز تغییر داده است. علاوه بر این، فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنان تمام قسمتهای تجربه انسانی را مانند اولین کامپیوترها تغییر داده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه اقتصادی و رشد اقتصادی، بسیار حائز اهمیت بوده است؛ در واقع، این همان جزء مهمی است که انقلاب صنعتی چهارم را علامت گذاری کرده است.

فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنین بر شیوه های گسترده ای در جامعه تأکید دارد، زیرا افراد به سوی تعاملات رو در رو با افراد در فضای دیجیتال حرکت می کنند. با وجود تمام جنبه های انقلابی آن، توانایی های فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور مساوی توزیع نمی شود. به عبارت ساده تر، کشورهای ثروتمند و افراد ثروتمند از دسترسی بیشتری برخوردار هستند و از این طریق توانایی بیشتری برای به دست آوردن مزایا و فرصت هایی که توسط فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به دست می آورند .

 

اهمیت ICT در شرکت ها

برای کسب و کارها، پیشرفت های درون فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب کاهش هزینه ها، افزایش فرصت ها و راحتی ها شده است. اما ICT همچنین مشکلات و چالش ها را به سازمان ها و افراد ایجاد کرده است. دیجیتالی شدن داده ها، استفاده روزافزون از اینترنت با سرعت بالا و شبکه جهانی رو به رشد هم به سطوح جدید جرم و جنایت منجر شده است. جایی که بازیگران به اصطلاح بد می توانند طرح های فعال الکترونیکی را بیرون بیاورند یا به طور قانونی دسترسی به سیستم ها را برای سرقت پول، مالکیت معنوی یا اطلاعات خصوصی یا سیستم هایی که زیرساخت های حیاتی را کنترل می کنند را مختل کنند.

 


مطالب مرتبط


منابع