سنسور

Sensor


گردآورنده: بهاره مسعودی

سنسورها (Sensors) موج یاب هایی هستند که توانایی اندازه گیری نوعی از کیفیت فیزیکی که در حال وقوع است، مانند فشار یا نور، را دارند به عبارت دیگر  sensor دستگاهی است که سیگنال ها را از یک حوزه انرژی به حوزه الکتریکی تبدیل می کند.سنسور ها ورودی خود را به سیگنال هایی تبدیل می کنند تا خود توانایی خواندن آن را داشته باشند.  اصطلاح "ورودی" در تعریف سنسور بدین معناست که بخشی از یک سیستم بزرگتر است که ورودی را به یک سیستم کنترل اصلی (مانند یک پردازنده یا یک میکروکنترلر) فراهم می کند.

اکثر سنسورهایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، در واقع قادر به برقراری ارتباط با دستگاه الکترونیکی می باشند که در حال انجام اندازه گیری و ضبط هستند. امروز، شما می توانید سنسورها را در طیف گسترده ای از دستگاه های مختلفی که به طور مرتب استفاده می کنید، پیدا کنید. امروزه در زندگی روزمره از sensor استفاده های متعددی می شود. صفحه نمایش لمسی که در گوشی خود دارید شامل این سخت افزار مهم است.

طبقه بندی سنسور ها

طبقه بندی های مختلفی از انواع sensor وجود دارد. تعدادی از آن ها ساده و تعدادی دیگر بسیار پیچیده هستند. در ادامه به بررسی دسته بندی ساده ای ار آن ها می پردازیم:

در اولین طبقه بندی sensor ، به Active و Passive تقسیم می شوند. سنسورهای فعالدسته ای هستند که نیاز به یک سیگنال محرک خارجی یا سیگنال قدرت دارند. از سوی دیگر سنسورهای منفعل، هیچ سیگنال قدرت خارجی را نیاز ندارند و به طور مستقیم پاسخ خروجی تولید می کنند. نوع دیگری از طبقه بندی بر حسب نوع استفاده سنسور در ابزار های شناسایی اعم از برق، بیولوژیکی، شیمیایی، رادیو اکتیو و غیره مطرح می گردد.

 

sensors

 

طبقه بندی بعدی بر اساس پدیده تبدیل یعنی تبدیل  ورودی به خروجی است. از پدیده های تبدیل مشترک می توان به : فتوالکترونیک، ترموالکتریک، الکتروشیمیایی، الکترومغناطیسی، ترموپتیک و غیره اشاره نمود.

طبقه بندی نهایی این حسگرها سنسورهای آنالوگ و دیجیتال هستند. سنسورهای آنالوگ یک خروجی آنالوگ تولید می کنند یعنی یک سیگنال خروجی مداوم نسبت به مقدار اندازه گیری شده. سنسورهای دیجیتال، در مقایسه با سنسورهای آنالوگ، با داده های گسسته یا دیجیتال کار می کنند.

 

sensors

 

انواع مختلف سنسور

سنسورها انواع متعددی دارند که معمولا در برنامه های مختلف استفاده مورد استفاده قرار می گیرند. از تمامی آن ها برای اندازه گیری یکی از خواص فیزیکی مانند دما، مقاومت، ظرفیت، هدایت، انتقال حرارت و غیره استفاده می شود.

  • سنسور دما: یکی از رایج ترین و محبوب ترین sensor، سنسور دما است و همان طور که از نامش پیدلست درجه دما  و نوسانات آن را اندازه می گیرد.

 

sensors

 

  • سنسور مجاورت: سنسور مجاورت یک سنسور از نوع غیر تماسی است که حضور یک شی را تشخیص می دهد. این سنسور از تکنیک های مختلف مانند نوری (مانند مادون قرمز یا لیزر)، التراسونیک، اثر هال، خازنی و غیره استفاده می کند.

 

sensors

 

  • سنسور مادون قرمز (سنسور IR):  سنسور مادون قرمز حسگر نور هستند که در کاربردهای مختلف مانند نزدیکی و شناسایی شیء مورد استفاده قرار می گیرند و تقریبا تمام تلفن های همراه تعبیه شده اند.

 

sensors

 

  • سنسور التراسونیک: این نوع  یک دستگاه از نوع غیر تماسی است که می تواند برای اندازه گیری فاصله و همچنین سرعت یک شی مورد استفاده قرار گیرد و  براساس خواص امواج صوتی با فرکانس بیشتر از محدوده سمع انسان کار می کند.

 

sensors

 

 

IOT & Sensors

سنسورهای هوشمند، ابزارهای ضروری آیوتی و آیوتی صنعتی هستند. اینترنت اشیاء نمی تواند بدون sensor وجود داشته باشد و استفاده روزافزون از فناوری های هوشمند امروزه مرتبط است با این که چگونه تولید کنندگان آیوتی را اجرا می کنند. سنسورهای هوشمند همچنین اتصال و تجزیه و تحلیل بیشتر را به زنجیره عرضه می کنند.


مطالب مرتبط


منابع