امنیت اینترنت اشیاء

IOT Security


گردآورنده: بهاره مسعودی

امنیت اینترنت اشیاء (IOT Security) به معنی حفاظت از دستگاه های متصل به اینترنت و شبکه در دنیای IOT است.

اینترنت اشیاء شامل تعداد رو به رشدی از اشیاء و اشخاص است که هر یک شناسه خاص خود را دارند و با یکدیگر به تبادل داده و اطلاعات می پردازند. افزایش ارتباطات در دنیای IOT بیشتر به دلیل دستگاه های محاسباتی، حسگر های تعبیه شده در ارتباطات صنعتی ماشین به ماشین (M2M)، شبکه های هوشمند انرژی، اتوماسیون خانگی و دستگاه های محاسباتی پوشیدنی می باشد.

به دلیل آن که ایده ی شبکه های خانگی و سایر موارد بسیار جدید است، امنیت در طراحی محصولات به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته و این خود مشکلی مهم و اساسی است. اکثر محصولات IOT با سیستم عامل ها و نرم افزار های قدیمی به فروش می رسند، همچنین خریداران در بیشتر مواقع قادر به تغییر رمز پیش فرض دستگاه ها نیستند و یا اگر آن را تغییر دهند نمیتوانند رمزی قوی برای خود انتخاب کنند.

 

IOT Security

به منظور بهبود امنیت، یک دستگاه IOT که باید به صورت مستقیم به اینترنت متصل باشد، صرفا باید به شبکه ای با دسترسی های محدود به خود متصل شود و آن شبکه وظیفه دارد تا تمام ترافیک های معمول و غیر معمول را مورد بررسی قرار دهد و چنان چه مشکلی پیش آمد اقدامات لازم را انجام دهد.

کارشناسان امنیتی از ابتدای دهه 1990 میلادی که بحث IOT مطرح شد، درمورد احتمال اتصال دستگاه های ناخواسته به اینترنت هشدار داده بودند. در سال 2013 یک سازمان امنیتی اولین BOTNET را در IOT کشف کرد که بیش از 25% از آن ها از دستگاه هایی به غیر از رایانه بود.

 

امنیت در لایه ها

IOT  شامل سه لایه فیزیکی، شبکه و لایه کاربردی است. امنیت اینترنت اشیا باید در تمام این لایه ها اعمال گردد. در لایه فیزیکی در قسمت جمع اوری کردن داده ها، در لایه شبکه برای مسیر یابی و انتقال و در لایه کاربرد در حفظ محرمانگی و احراز هویت نیاز است تا امنیت به طور کامل رعایت شود.

 

سایر اقدامات امنیتی

از دیگر اقدامات امنیت اینترنت اشیاء برای رشد و موفقیت IOT  می توان به افزایش میزان آگاهی در میان کاربران انسانی اشاره کرد که خود جزئی از شبکه IOT هستند. امنیت IoT بر اساس عوامل و اصول امنیتی پیشین مورد بحث قرار گرفته است و چالش هایی که با امنیت IoT مواجه اند همچنان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل هستند. در بیان کلی برای پیاده سازی امنیت در IOT نیاز به یک سری استاندارد سازی در این حوزه است تا بتوان تمام ابعاد و مشکلات را تحت پوشش و کنترل قرار داد.


مطالب مرتبط


منابع