کد QR

QR code


گردآورنده: مهسا عرب احمدی

کد QR یا quick response code (کد پاسخ سریع) یک نوع بارکد 2D است که برای دسترسی آسان به اطلاعات از طریق گوشی هوشمند استفاده می شود. به عبارت دیگر یک نوع بارکد است که حاوی ماتریس نقطه است.

این کد را می توان با استفاده از یک اسکنر QR یا گوشی هوشمند با دوربین داخلی اسکن کرد. پس از اسکن، نرم افزار در دستگاه نقاط داخل کد را به اعداد یا رشته ای از کاراکترها تبدیل می کند. به عنوان مثال، اسکن یک کد QR با تلفن شما ممکن است یک URL در مرورگر وب تلفن شما را باز کند.

تکنولوژی کدهای QR توسط Densa-Wave، یک شرکت تابعه تویوتا، طراحی شده است. این کدها در اصل برای ردیابی موجودی استفاده می شوند.

کد qr چگونه کار می کند؟

تمام کدهای QR دارای شکل مربع هستند و شامل سه خط مربع در گوشه پایین سمت چپ، بالا سمت چپ و گوشه بالا سمت راست است. این خطوط مربعی جهت گیری کد را مشخص می کند. نقاط درون کد QR حاوی اطلاعات قالب و نسخه و همچنین محتوای خود است.

کدهای QR همچنین شامل یک سطح معینی از تصحیح خطا هستند که به عنوان L، M، Q یا H تعریف شده اند. مقدار کم خطای اصلاح (L) اجازه می دهد که کد QR دارای محتوای بیشتری باشد، در حالی که اصلاح خطای بالاتر (H) باعث می شود کد اسکن آسان تر باشد.

مزایا

کدهای QR دو مزیت قابل توجهی نسبت به UPC های سنتی دارند:

  1. بارکد هایی که معمولا در بسته بندی خرده فروشی استفاده می شود. اول، از آنجا که کدهای QR دو بعدی هستند، می توانند اطلاعات قابل توجهی بیشتر از یک UPC یک بعدی داشته باشند. در حالی که یک UPC ممکن است شامل 25 کاراکتر متفاوت باشد، یک کد QR 33x33 (نسخه 4) می تواند شامل 640 بیت یا 114 عدد حرفی باشد. کد QR 177x177 (نسخه 40) میتواند تا 23,648 بیت یا 4,296 حرف را ذخیره کند.
  2. یکی دیگر از مزیت های کدهای QR اینست که آنها می توانند از یک صفحه اسکن شوند. اسکنرهای استاندارد UPC از یک لیزر برای اسکن بارکد استفاده می کنند، به این معنی که آنها معمولا نمیتوانند UPC را از یک صفحه اسکن کنند (مانند یک گوشی هوشمند). اسکنرهای QR، با این حال، برای ضبط تصاویر 2 بعدی چاپ شده روی کاغذ یا نمایش روی یک صفحه طراحی شده اند. این باعث می شود که از یک کد QR بر روی گوشی هوشمند خود به عنوان یک گذرگاه پرواز در فرودگاه یا به عنوان یک بلیط برای یک رویداد استفاده کنید.

انواع کد های qr

  1. کدهای QR استاتیک، شایع ترین نوع، برای انتشار اطلاعات به عموم مردم استفاده می شود. آنها اغلب در مواد تبلیغاتی در محیط (مانند بیلبوردها و پوسترها)، در تلویزیون و در روزنامه ها و مجلات نمایش داده می شوند. خالق کد می تواند اطلاعات مربوط به تعداد دفعات اسکن کد و اقدام مرتبط با آن، همراه با زمان اسکن و سیستم عامل دستگاه هایی که آن را اسکن کرده اند، ردیابی کند.
  2. کدهای QR پویا (گاهی اوقات به عنوان کدهای QR منحصر به فرد اشاره شده) قابلیت بیشتری را ارائه می دهند. صاحب می تواند هر زمان را ویرایش کند و می تواند یک فرد خاص برای بازاریابی شخصی را هدف قرار دهد. چنین کدهای می توانند اطلاعات خاص تر را از جمله نام اسکنر و آدرس ایمیل، تعداد دفعاتی که کد را اسکن کرده و در ارتباط با کد های ردیابی در یک وب سایت، نرخ های تبدیل، ردیابی کنند.

QR-code

QR code و IOT

اکثر دستگاه های IoT  به افراد اجازه می دهند که موارد را پیگیری کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند، حرکت کنند، احساس خوبی از خود نشان دهند و غیره، اما اگر یک راه را برای شرکت فراهم می کند تا مشتریان خود را راحت تر کند و آیوتی بیشتر به نفع افراد باشد و آن استفاده از کدهای QRاست.

خدمات SquareTag به افراد اجازه می دهد تا هر چیزی را به اینترنت متصل کنند. به عنوان مثال، برندها می توانند کدهای QR را به طور مستقیم بر روی محصولات خود قرار دهند تا زمانی که یک مصرف کننده آنها را اسکن کند، می توانند اطلاعات بروز شده در زمان واقعی را به برند ارائه دهند و در عین حال به مصرف کنندگان اطلاعات مربوط به محصولی که قبلا در ابر ذخیره شده است را فراهم کند.

 


مطالب مرتبط


منابع