پایتون

Python


گردآورنده: بهاره مسعودی

پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی شی گرا، سطح بالا و قدرتمند است که توسط Guido Van Rosum ایجاد شده است.  استفاده و بکارگیری آسان از این زبان، آن را تبدیل به یک زبان کامل جهت یادگیری افراد گوناگون کرده است. پایتون یک زبان عمومی است و فلسفه طراحی آن به گونه ای است که بر خواندن کد تاکید دارد. این زبان ساختار هایی دارد که برنامه نویسی را در مقیاس بزرگ و کوچک امکان پذیر می سازد.

پایتون

 

تاریخچه

ایده پایتون از سال 1980 میلادی شکل گرفته است و کد های آن در سال 1991 میلادی منتشر شد. در ابتدا طراحی زبان Python بسیار شبیه به زبان برنامه نویسی ABC بود. از ویژگی های پایتون در مقایسه با زبان ABC مدیریت ساده آن است همچنین این زبان برای استفاده در سیستم عامل Amoeba هدف گذاری شده است.

پایتون نیز مانند سایر زبان های برنامه نویسی ورژن های متعددی دارد. ورژن Python0.9.0 اولین سری است که در سال 1991 منتشر شده است. این نسخه شامل کلاس ها، رشته و لیست، حرف یونانی لاندا، نقشه و فیلتر است. در سال 2000 ورژن Python2.0 منتشر شد. این نسخه بیشتر در پروژه های سنگین زیاضی و علوم کامپیوتر مورد استفاده قرار می گرفت. داشتن توانایی درک مطلب، زباله دان و همچنین قابلیت پشتیبانی از Unicode از ویزگی های این ورژن می باشد.

ورژن سوم در سال 2008 به نام Python3.0 منتشر شد. نسخه 2 و 3 بسیار شبیه به هم هستند و تنها جند تقاوت دستوری مختصر با یکدیگر دارند همچنین لازن به ذکر است که آخرین نسخه در دسترس نیز Python3.4.6 می باشد.

 

اهداف

هدف از ایجاد این زبان برنامه نویسی:

  • خوانایی بالاتر برنامه ها
  • کوتاه بودن برنامه
  • بازدهی بیشتر

 

ویژگی ها

اکثر برنامه نویسان به دلیل بهره وری بالا خواهان این زبان برنامه نویسی هستند. از سوی دیگر اشکال زدایی درآن بسیار ساده است از دیگر ویژگی های آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. یادگیری ساده
  2. پشتیبانی گسترده
  3. قابل استفاده در برنامه های ساده
  4. مورد استفاده در علم داده و یادگیری ماشین

 

چرا پایتون

دلایل متعددی وجود دارد که برنامه نویس برای ادامه روند کار خود از این زبان استفاده کند. مهم تر از همه داشتن جامعه عظیمی از کاربران است این بدان معنی است که در صورت بروز مشکل با استفاده از مستندات قوی، آموزش، راهنماهای متعدد و نمونه های قبلی میتوان آن را مرتفع نمود. همچنین محیط و ابزار های گوناگون توسعه درش موجود است که در تمام امور می توان از این زبان برنامه نویسی استفتده کرد. پایتون از جمله زبان های اصلی برنامه نویسی در Cloud Computing و اینترنت اشیاء است، همچنین در زمینه علم یادگیری ماشین، آمار، ریاضیات و انواع محاسبات تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد.


مطالب مرتبط


منابع