بانکداری الکترونیک

E-Banking


گردآورنده: بهاره مسعودی

بانکداری الکترونیک (E-banking)، عبارت است بوجود آوردن امکاناتی برای کارکنان جهت ارائه خدمات بانکی با سرعت و کارایی بالاتر همچنین ایجاد فرآیند های بین شعبه ای و بین بانکی در سراسر دنیا. با استفاده از بانکداری الکترونیک مشتری قادر خواهد بود تا بدون حضور فیزیکی در بانک در هر ساعت از شبانه روز امور مربوطه خود را از طریق اینترنت و به صورت الکترونیکی از درگاهی امن انجام دهد.

مزایا

مزایا بانکداری الکترونیک عبارت است از:

  1. جذب مشتری
  2. مدیریت اطلاعات
  3. کاهش هزینه پردازش معاملات
  4. یکپارچه سازی کانال های متفاوت

 

خدمات

در بانکداری الکترونیک مشتریان در سه سطح قادر به دریافت خدمات بانک‌داری الکترونیک هستند. این سه سطح عبارتند از:

  1. Notices: ابتدایی ترین خدمات بانکداری الکترونیک در این سطح قرار دارند. بانک صرفا در این سطح اطلاعات مربوط به خدمات و عملیات بانکی خود را از طریق شبکه‌های عمومی یا خصوصی معرفی می‌کند.
  2. Interactive: امکان انجام مبادلات بین سیستم بانکی و مشتری در این سطح صورت میگیرد. به همین منظور برای کنترل دسترسی کاربران و کاهش میزان ریسک به ابزار های متنوع نیاز است.
  3. Transaction: فعالیت‌هایی مانند صدورچک، انتقال وجه و همچنین افتتاح حساب را بر عهده این سطح است. لازم به ذکر است که بالاترین میزان ریسک در این سطح واقع شده است.

 

 

e-banking

 

تاثیر اینترنت اشیاء بر بانکداری الکترونیک

آیوتی و ارتباطات machine-to-machine باعث ایجاد رشد و توسعه در ارائه خدمات به مشتریان می شوند اما در عین حال از نظر امنیت در حفظ هویت کاربران نگرانی ها را افزایش می دهند. از این فناوری ها و استراتژی های مدیریت امنیت داده بیش از همیشه حائز اهمیت هستند.

 


مطالب مرتبط


منابع